فهرست مطالب

Dental School - Volume:29 Issue: 2, 2011

Journal of Dental School
Volume:29 Issue: 2, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/03/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یزدان شنتیایی، حسین محمدخانی، علیرضا اکبرزاده باغبان، سیدامید دیانت* صفحه 63
    سابقه و هدف

    گوتاپرکا از زمان معرفی تاکنون پرمصرف ترین ماده مورد استفاده در پرکردن کانال بوده، به عنوان ماده خنثی و غیرسمی در نظر گرفته می شود. گوتاپرکای جدیدی با پوشش نانوسیلور توسط محققان ایرانی ساخته شده است که طبق ادعای اولیه دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی قابل توجهی میباشد. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه میزان سمیت گوتاپرکای جدید پوشش داده شده با نانوسیلور، گوتافلو و گوتاپرکای معمولی بر روی سلولهای فیبروبلاست 929L به روش تست MTT می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت آزمایشگاهی برروی سلول های فیبروبلاست 929L موش براساس کشت سلولی و تاثیر مستقیم مواد برروی رده سلولی تحت کشت و مشاهده نتایج صورت گرفت. مواد مورد آزمایش در 3 گروه 30 تایی در 3 بازه زمانی 1ساعت، 24 ساعت و1 هفته مورد ارزیابی قرار گرفتند. درهر بازه زمانی 10 نمونه به همراه 2 مورد شاهد منفی مورد استفاده قرار گرفت. بدین ترتیب که نمونه ها درون تیوب قرار گرفتند و بر روی سلول های فیبروبلاست قرارداده شدند. سپس میزان زنده ماندن سلول ها با روش MTT (سمیت مواد موردنظر) مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی آماری از تحلیل واریانس دو طرفه two-way ANOVA، تحلیل واریانس ANOVA one-way و روش Tukey HSD استفاده شد.

    یافته ها

    در یک ساعت میزان سمیت 3 ماده از نظر آماری اختلاف معنی داری داشت؛ در این زمان گوتاپرکای نانوسیلور بیشترین سمیت و گوتافلو کمترین سمیت را دارا بود (01/0 >P). در 24 ساعت اختلاف معنی دار بین 3 ماده دیده نشد(371/0=P)؛ اما در یک هفته بیشترین سمیت مربوط به گوتافلو و کمترین سمیت مربوط به گوتاپرکای معمولی بود(001/0>P) و گوتاپرکای نانوسیلور با میزان بینابینی اختلاف معنی داری با گوتاپرکای معمولی نداشت (05/0).

    نتیجه گیری

    تحت شرا یط این مطالعه در گروه گوتاپرکای نانوسیلور، بالاترین سمیت پس از 1 ساعت مشاهده شد در حالی که با گذشت زمان سمیت به سرعت کاهش یافت و پس از 24 ساعت مشابه گوتاپرکای معمولی شد، اما پس از یک هفته در مقایسه با دو ماده دیگر کمترین سمیت را نشان داد.

    کلیدواژگان: سمیت، گوتاپرکا، گوتا فلو، گوتاپرکای نانوسیلور، سلول فیبروبلاست 929L
  • رزا حقگو، فرید عباسی، ندا ماژپناه صفحه 70
    سابقه و هدف
    پرفوراسیون از دلایل مهم شکست درمان های اندودونتیک می باشد.در این میان پرفوراسیون های فورکا پیش آگهی بدتری دارند. مواد مختلفی برای ترمیم غیر جراحی پرفوریشن های فورکا پیشنهاد شده کهMTA یکی از آنها می باشد. با توجه به عوارض پرفوراسیون فورکا در مولرهای شیری و با توجه به این مساله که تمامی مطالعات در زمینه مولرهای دائمی می باشند، انجام این مطالعه در دندان های شیری ضروری به نظر می رسد. بعلاوه MTA ایرانی نیز ساخته و گزارش شده است که می تواند تاثیر موثرباشد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر MTA در سیل پرفوراسیون مولارهای شیری و سپس مقایسه تاثیر MTA ایرانی و خارجی بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه آزمایشگاهی حاضر 48 دندان مولر شیری کشیده شده در دو گروه آزمایشیRoot MTA وProRoot MTA (هرگروه شامل 24 دندان و 6 دندان در دو گروه کنترل مثبت و منفی) قرار گرفتند. در گروه های آزمایشی پس از تهیه حفره دسترسی در ناحیه فورکیشن هردندان، پرفوراسیونی به قطر 1 میلی متر ایجاد، سپس ناحیه پرفوره توسط مواد مذکور سیل گردید. تاج دندان ها نیز با cavit ترمیم شد. پس از انجام مراحل نفوذ رنگ و تهیه برش طولی مزیودیستالی از دندان ها، میزان نفوذ رنگ در نمونه ها با استفاده از استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 20 اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری M ann Whitney وchi Square مورد تحلیل قرار گرفتند. 05/0p< بعنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    داده های آماری نشان دادند که قابلیت سیل کنندگی ProRoot MTA به طور معنی داری از Root MTA بیشتر است.
    نتیجه گیری
    بنابراینMTA Root از نظر قابلیت سیل کنندگی جایگزین قابل قبولی برای P roRoot MTA نمی باشد.
    کلیدواژگان: پرفوریشن فورکا، ریز نشت، ProRoot MTA، Root MTA
  • مهتاب نوری، علیرضا اکبرزاده باغبان، شادی حمیدی اول، شاهین همتی صفحه 77
    سابقه و هدف
    با توجه به تعدد نرم افزارهای آنالیز سفالومتری در بازار و استقبال ارتودنتیست ها از آنها بررسی و مقایسه دقت آنالیز سفالومتری مک نامارا توسط نرم افزار و آنالیز به روش دستی حائز اهمیت می باشد. آنالیز مک نامارا بر پایه (Natural Head Position (NHP و خط مرجع خارج جمجمه ای بوده، متغیرهای خطی بیشتری دارد. با توجه به این مهم، مطالعه حاضر با هدف بررسی دقت نتایج حاصل از آنالیز سفالومتری مک نامارا با استفاده از نرم افزار دلفین در مقایسه با روش دستی طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    در مطالعه بنیادی-کاربردی حاضر90 نمونه سفالومتری کودکان قزوینی با میانگین سنی 10 سال با اکلوژن نرمال و صورت متناسب انتخاب شدند. سفالومتری های تهیه شده، یک بار trace شده، بار دیگر پس از اسکن در نرم افزار دلفین توسط دست digit شدند. آنالیز با توجه به شاخص های مک نامارا صورت پذیرفت. میانگین و انحراف میعار داده های حاصل از آنالیز سفالومتری نمونه های واجد اکلوژن نرمال به روش دستی با داده های حاصل از آنالیز مک نامارا در دلفین با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پایایی درون رده ای(ICC) (Intraclass Coefficient of Correlation) مورد مقایسه قرار گرفت (0.05>p)
    یافته ها
    تنها در شاخصSpace Inferior Airway در نمونه های دختر اختلاف آماری معنی داری بین دو روش آنالیز دستی و نرم افزار دلفین مشاهده شد که به دلیل محدودیت در تعیین دقیق این لندمارک می باشد.
    نتیجه گیری
    دقت آنالیز انجام شده با استفاده از نرم افزار دلفین با آنالیز انجام شده به صورت دستی برابر بود.
    کلیدواژگان: آنالیز، سفالومتری، مک نامارا، دلفین، دستی
  • اعظم ولیان، سوده طهماسبی، مریم معزی زاده صفحه 85
    سابقه و هدف
    یکی از متداول ترین روش هایی که جهت تعیین میزان موفقیت یک استاد در رسیدن به اهداف آموزشی صورت می گیرد ارزشیابی اساتید از دید دانشجویان است. این مطالعه با هدف بررسی پایایی نمرات ارزشیابی دانشجویان تخصصی در ارزشیابی استاد صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، تمامی دانشجویان تخصصی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی به تعداد 70 نفر وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ارزشیابی استاد مشتمل بر 10 سوال بود.که در دومرحله به فاصله یک هفته توزیع و جمع آوری گردید. intraobserver reliability وinterobserver reliability با استفاده از ضریب weighted kappa تعیین شد. جهت تعیین تکرارپذیری ها در مورد مجموع نظرات کل حیطه ها از intra class correlation coefficient استفاده شد.کلیه عملیات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 11.5 انجام گرفت.
    یافته ها
    بین میزان تکرارپذیری نظرات در رشته های مختلف تخصصی اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد (569/0p=). بر این اساس میزان تکرارپذیری کلی افراد برابر 414/0 ومتوسط تکرار پذیری بین فردی برابر 297/0 بود. اما میزان تکرارپذیری نظرات هر فرد در دو مرحله در مواردی که نظر اولیه ضعیف ویا بسیار خوب بود به طور معنی داری بیشتر از مواردی بود که نظر اولیه در آنها متوسط یا خوب بود (034/0p=). بیشترین تکرارپذیری در حیطه «ایجاد انگیزه برای مطالعه و کارهای پژوهشی» و کمترین تکرارپذیری در حیطه «انعطاف پذیری در مقابل انتقادات و پیشنهادات» بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان دادکه در تمامی موارد، پایایی دانشجویان تخصصی در ارزشیابی اساتید مناسب نبود.
    کلیدواژگان: ارزشیابی، استاد، دانشجو، پایایی
  • هنگامه اشراف، مریم کوزه کنانی، فاطمه محمدیان* صفحه 90
    سابقه و هدف

    هر ساله میلیون ها دندان توسط درمان کانال ریشه حفظ می شوند. اگر چه درمان های فعلی از موفقیت بالایی برخوردارند، اما شکل ایده آل درمان، استفاده از روش های regenerative اندودنتیک است که در آن از یک شیوه بیولوژیک برای جایگزینی بافت های صدمه دیده از قبیل عاج، ساختار ریشه و کمپلکس عاج-پالپ استفاده می شود. هدف از این مطالعه جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف در زمینه stem cell و نقش آن ها در درمان های جدید regenerative در اندودنتیکس می باشد.
    مرور مقالات: در این مطالعه مروری ابتدا مطالب از طریق جستجوی کلمات کلیدی نظیر stem cell، regenerative endodontics، مهندسی بافت و خونرسانی مجدد پالپ در محدوده سال های 1950 تا 2010 در سایت کتابخانه ملی پزشکی امریکا (PUBMED) و Cochrane و نیز جستجو در کتاب های مرجع جمع آوری گردیدند. سپس تحقیقات بر اساس قدرت و ضعف مواد و روش های تحقیق و سال انتشار دسته بندی شده، پس از گردآوری از منابع مختلف، ادغام بیشتر مطالب با تکیه بیشتر بر منابع قوی تر صورت گرفت. اگر چه شیوه های regenerative endodontics در بازسازی بافت های شبه پالپ و به صورت ایده ال تر کمپلکس عاج و پالپ بسیار موثر هستند، همچنین علیرغم تحول علوم پزشکی خاص در زمینه امور regeneration بافتی، هنوز کاربرد مشخصی از این علوم در حرفه کلینیکی اندودنتیک وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا بتوان از طریق آنها بر محدودیت های تکنیکی و عملکردی شیوه های بازسازی بافت عاج و پالپ در کلینیک غلبه کرد، تا نه تنها باعث regeneration بافت پالپ، عاج یا قسمت های از دست رفته دندان شد، بلکه حتی باعث تشکیل دندان دائمی از سلول های بنیادی گردید.

    کلیدواژگان: سلول بنیادی، بازسازی بافتی در اندودنتیکس، خونرسانی مجدد پالپ، مهندسی بافت
  • حسن علی شفیعی، عرفان پروهان، مسعود سیفی * صفحه 103
    سابقه و هدف

    با توجه به همزمانی شکل گیری تاج مولر سوم با رویش مولر دوم و احتمال نهفتگی مولر دوم بر اثر جوانه مولر سوم و از آنجا که نهفتگی دندان ها مشکلات متعددی برای بیماران در پی دارد، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط اندازه، زاویه محور، میزان تکامل و موقعیت قرار گرفتن جوانه دندان عقل با احتمال نهفتگی مولر دوم فک پایین در نمونه های مشکوک به نهفتگی انجام شد.

    مواد و روش ها

    درمطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر، 5420 پرونده از بیماران 12-10 ساله مراجعه کننده به دانشکده های دندانپزشکی شهید بهشتی و تهران، همچنین مطب های خصوصی انتخاب و 38 نفر (26 دختر و 12 پسر) مشکوک به نهفتگی دندان مولر دوم پایین شناسایی شدند. 38 بیمار ارتودنسی غیرمشکوک به نهفتگی این دندان نیز به عنوان گروه شاهد از همان مراکز انتخاب و با گروه مورد همسان سازی شدند. متغیرهای زاویه محور دندان عقل نسبت به مولر دوم، اول و بیس مندیبل، نسبت اندازه مزیودیستالی دندان عقل نسبت به مولر دوم پایین، مراحل تکاملی دو دندان و موقعیت مارجینال ریج مزیالی جوانه دندان عقل نسبت به دندان مولر دوم اندازه گیری و با آزمون های student t و chi-square در دو گروه مشکوک به نهفتگی و نامشکوک مقایسه شدند.

    یافته ها

    میانگین زاویه محور دندان عقل نسبت به مولر دوم، مولر اول و بیس مندیبل در گروه مورد به ترتیب 16/24، 26/49 و 42/54 درجه و در گروه شاهد برابر 42/14، 39/39 و 0/45 درجه بود که همگی تفاوت های معنی داری را در دو گروه نشان دادند (هر سه مورد: 0001/0p<). میانگین نسبت اندازه مزیودیستالی دندان عقل به مولر دوم پایین در گروه مورد 9903/0 و در نمونه های غیرمشکوک به نهفتگی 9695/0 بود که معنی دار نبود. مرحله تکاملی دندان عقل براساس طبقه بندی Nolla، همچنین موقعیت مارجینال ریج مزیالی جوانه دندان عقل نسبت به دندان مولر دوم تاثیر مشخصی در نهفتگی دندان مولر دوم پایین نداشت.

    نتیجه گیری

    زوایای دندان عقل نسبت به مولر دوم، اول و بیس مندیبل در نمونه های مشکوک به نهفتگی دندان مولر دوم پایین بیشتر از نمونه های غیرمشکوک بود، هرچند تفاوت مشخصی در نسبت مزیودیستالی دندان عقل به مولر دوم، مراحل تکاملی و موقعیت مارجینال ریج مزیالی جوانه دندان عقل نسبت به مولر دوم در دو گروه مشکوک و غیرمشکوک مشاهده نگردید.

    کلیدواژگان: مولر دوم فک پایین، نهفتگی، رویش، مولر سوم
  • علیرضا هادی، ابوالفضل صبوری صفحه 112
    سابقه و هدف
    میزان آگاهی و توقع بیماران از درمان با ایمپلنت های دندانی در سالهای اخیر افزایش قابل توجهی یافته است. همچنین درمان با ایمپلنت های دندانی به عنوان یک راه قابل پیش بینی درمانی جهت جایگزینی دندان های از دست رفته با انواع پروتزهای ثابت و متحرک، ثابت شده است. در گذشته تصور می شد که 3 تا 6 ماه زمان جهت بهبودی بعد از جراحی لازم است تا بارگذاری صورت گیرد، اما مطالعات اخیر نشان دهنده موفقیت بالای بارگذاری فوری و زود هنگام می باشند. هدف از این مطالعه ارزیابی شواهد جهت پروتکل های پیشنهادی بارگذاری ایمپلنت های دندانی بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر مروری جامع بر مقالات مرتبط صورت پذیرفت. محل اصلی جستجو سایت های Pubmed و Science-direct بودند. سایت های فوق تا پایان سپتامبر 2010 مورد جستجو قرار گرفتند. مطالعاتی که پروتکل های بارگذاری بر روی انسان ها را مورد بررسی قرار داده بودند، همچنین واجد معیارهای لازم بودند، انتخاب شدند.
    یافته ها
    در نهایت از میان 971 مقاله 138 مقاله انتخاب شدند. 40 مقاله بارگذاری فوری (Immediate)، 39 مقاله بارگذاری زود هنگام (Early)، 52 مقاله بارگذاری متداول (Conventional) و 7 مقاله بارگذاری فوری در ایمپلنت هایی که به صورت Fresh socket گذاشته شده اند را مورد بررسی قرار داده بودند.
    نتیجه گیری
    شواهد موجود از بارگذاری ایمپلنت های دندانی با سطح Microroughened در بیماران بی دندان و نیمه بی دندان طی 6 تا 8 هفته پس از جایگذاری با پروتز ثابت یا متحرک، حمایت می کنند،.همچنین می توان ایمپلنت های دندانی در مندیبل را با پروتزهای ثابت و متحرک در کمتر از یک هفته تحت بارگذاری قرار داد. اما شواهد موجود از بارگذاری ایمپلنت های دندانی در فک بالای فرد بی دندان و نیمه بی دندان در کمتر از 8 هفته حمایت نمی کنند و بارگذاری تاخیری (بعد از 3 ماه) را پیشنهاد می نمایند. شرایط خاص نظیر کمبود ثبات اولیه، انجام آگمانتاسیون، بالا بردن سقف سینوس، وجود پارا فانکشن، شرایط سازش میزبان و عوارض دندانی بعنوان ریسک جهت بارگذاری فوری و زود هنگام محسوب می شوند. بارگذاری بین هفته های سوم و ششم نیز توصیه نمی شود.
    کلیدواژگان: ایمپلنت های دندانی، بار گذاری فوری، بار گذاری زود هنگام، بار گذاری تاخیری، پروتکل بارگذاری
  • عبدالرحمن شوکت بخش، عبدالرضا جمیلیان *، سید حسین مرتضوی صفحه 134
    سابقه و هدف

    درمان انحراف فک پایین یکی از مباحث بحث برانگیز در درمان های ارتودنسی است. هدف از این گزارش مورد، ارزیابی نتایج درمان، توسط روش جراحی فک پایین به همراه جایگزین کردن دو دندان لترال فک بالا به جای دو دندان سانترال فک بالا که در اثر تروما از دست رفته اند، می باشد.
    گزارش مورد: بیمار پسری است 20 ساله با سابقه تروما. ترومای وارد شده در دوران کودکی باعث از دست رفتن 2 دندان سانترال بالا، همچنین نقص رشدی قسمت قدامی ماگزیلا شده است. وجود کراس بایت قدامی و خلفی در بیمار و عدم وجود روابط صحیح اکلوزن باعث انحراف فک پایین گردیده است. به علاوه احتمال وجود شکستگی در اثر ترومای وارد شده نیز می تواند علت دیگر انحراف فک پایین باشد. در ابتدا بیمار به مدت 6 ماه در فک بالا تحت Expansion با دستگاه متحرک قرار گرفت. سپس به منظور رفع انحراف فک پایین ابتدا تحت ارتودنسی و پس از آن تحت جراحی قرار گرفت. بعد از جراحی، دو دندان لترال فک بالا همانند 2 دندان سانترال Buildup و سپس Reshape شدند. نتایج درمان بعد از برداشت وایرهای ارتودنسی نشان دهنده اکلوژن با ثبات بیمار بود.

    نتیجه گیری

    اگرچه طرح درمان ارتودنسی برای هر بیمار به شرایط و ناهنجاری اولیه بیمار بستگی دارد اما در بسیاری از موارد مشابه مشاهده می شود که برخی از همکاران به باز کردن فضا برای جایگزین کردن دندان از دست رفته تمایل دارند. در گزارش مورد حاضر، نتایج موفقیت آمیز جایگزین کردن دندان لترال به جای سانترال در بیماری که تحت جراحی فک پایین قرار گرفته است، مورد بررسی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: جراحی فک پایین، انحراف فک پایین، تروما، جایگزینی دندان لترال به عنوان سانترال
|
  • Dr. Yazdan Shantiaee, Dr. Seyyed Omid Dianat, Hossein Mohammad Khani, Dr. Alireza Akbarzadeh Baghban Page 63
    Background And Aim

    Gutta-percha has been the most widely used root canal filing material because of its well-known low toxicity. A new kind of gutta-percha with nanosilver coating has been synthesized by Iranian researchers and claimed to have antibacterial an antifungal properties. The aim of this study was to compare the cyotoxicity of nanosilver coated gutta-percha, GuttaFlow (GF), and normal gutta-percha (GP) on mouse fibroblast cell line L929.

    Materials and Methods

    In this in vitro investigation, cytotoxicity was evaluated by fibroblast cell culture and its direct contact with test materials. 30 prepared specimens of each material inserted in test tubes and cell survival fraction was estimated by MTT test after 1hour, 24 hour, and 1 week. Two way ANOVA, one way ANOVA and Tukey HSD were used for statistical analysis.

    Results

    After 1 hour, cytotoxicity of 3 test materials was significantly different. Nanosilver coated gutta-percha had the highest cytotoxicity and GuttaFlow the lowest one (P<0.01). After 24 hour, no significant differences were observed (P=0.37). After 1 week, GuttaFlow showed significantly higher cytotoxicity than normal gutta-percha and nanosilver gutta-percha (P<0.001). However, this difference was not significant between nanosilver and normal gutta-percha (P>0.05).

    Conclusion

    In nanosilver gutta-percha group, the most cytotoxicity was observed after 1 hour while it was decreased with time and became equal to normal gutta-percha after 24 hours and after 1 week, it reached the lowest level among 3 test materials.

  • Dr. Roza Haghgoo, Dr. Farid Abbasi, Dr. Neda Maghpanah Page 70
    Background And Aim
    Perforation is one of the most important causes of failure of endodontics treatment. Several materials have been proposed for a non surgical repair of furcal perforation and MTA is one of them. The aim of this study was to evaluate repairing of furcal perforation of primary molars with Root MTA and ProRoot MTA.
    Materials and Methods
    This in vitro study was conducted on 54 teeth that were randomly divided into four groups: Root MTA (n=24), Pro Root MTA (n=24), positive and negative controls (n=6). After preparation of access cavity, perforations were made and the perforation areas were repaired with Root MTA and ProRoot MTA.After staining and preparation of mesiodistel longitudinal section, die leakage was measured with stereomicroscope. The data was analyzed with Mann Whitney test. P<0.05 was considered as significant level.
    Results
    The data showed that ability of sealing of Root MTA is more than Root MTA.
    Conclusion
    Based on the results of this study Root MTA is not a suitable substitute for ProRoot in repairing of furcal perforation of primary molars.
  • Dr. Mahtab Nouri, Dr. Alireza Akbarzadeh Baghban, Dr. Shadi Hamidi Aval, Shahin Hemmati Page 77
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate the accuracy of cephalometric measurements using computerized tracing, using specific software, of radiographs in comparison with hand tracing of radiographic printouts. Method & Materials: A sample was used, consisting of 90 standardized lateral cephalometric radiographs, of boys and girls patients with normal skeletal and dental component of group of 10 years old. The radiographs were analyzed by one observers, who performed the manual and computerized tracings, Dolphin Software in McNamara analysis, of all 90 radiographs and then randomly retraced and rechecked with own and another observer. A total of 13 anatomical landmarks of McNamara analysis were located and angular and linear measurements were obtained. Measurement reproducibility was evaluated by calculating intraclass correlation coefficients (ICC). Differences greater than 0.05 were considered to be statistically significant.
    Results
    Significant differences were found between the two methods for” Inferior Airway Space” in girls’ sample. Cephalometric measurements of most parameters were reproducible for both methods.
    Conclusion
    The study concluded that confidence can be increased in tracings obtained from computer-assisted cephalometric analysis, as the discrepancies found between both manual and computerized, were mostly not statistically significant, any differences were minimal and clinically acceptable.
  • Dr. Azam Valian, Dr. Soude Tahmasbi, Dr. Maryam Moezzyzadeh Page 85
    Background And Aim
    Evaluating of academic members on students assessment is a common kind of educational evaluation in most countries & also in Iran. Since recognition of the strengths and weaknesses of this evaluation method has important role in educational promotion, the present study was designed to assess the reliability of post graduate students’ in faculty evaluation.
    Materials and Methods
    All of 70 post graduate students entered the present descriptive study. The faculty evaluation questionnaire, which is routinely used in dental school, consisted of 10 questions with 4 point Likert scale was completed twice by students with one week interval. For intraobserver reliability determination, Weighted kappa and to determine interobserver reliability, generalized Weighted kappa were used. The reliability of total students in all fields was assessed using intra class coefficient. The data were analyzed through SPSS software 11.5.
    Results
    Reliability of students in different departments showed no significant statistical difference (p=0.569). The mean intraobserver reliability was 0.414 & the mean interobserver reliability was 0.297. The results showed that intraobserver reliability in cases were the initial score was best or worst was significantly higher than the cases were the initial score was good or moderate (p=0.034). The highest intraobserver reliability was in the field of “creating motivation for further study & research” and the lowest reliability belonged to the field of “tolerance to critics & suggestions”.
    Conclusion
    The results of this study showed that the reliability of post graduate students’ ratings for faculty evaluation was not high
  • Dr. Hengame Ashraf, Dr. Maryam Kuzekanani, Dr. Fateme Mohammadian Page 90
    Background And Aim

    Millions of teeth are saved each year by root canal therapy. Although current treatment modalities offer high levels of success for many condition, an ideal form of therapy might consist of regenerative approach in which a biologically based procedures designed to replace damaged structures, including dentin, root structure and pulp-dentin complex. The aim of this study was to collect information about the stem cell and their role in new regeneration therapies in endodontics. Literature review: Data was collected by searching Pubmed and Cochrane data bases using key words such as stem cell, regenerative endodontics, pulp revascularization and tissue engineering. Selected reference text books were searched using the same search strategy. The search results was categorized according to methodological strength and selected only if qualified for our inclusion criteria. Although regenerative endodontic procedures are much more effective in regeneration of pulp-like tissue, ideally the pulp-dentin complex, but despite these applications and considerable evolution of certain medical procedures of tissue regeneration, there has not been significant translation of any these therapies into clinical endodontic practice.

    Conclusion

    More studies are required to overcome technical and clinical limitation of pulp and dentin tissue regeneration to not only result in pulp-dentin tissue regeneration, but also to form permanent teeth from stem cells.

  • Dr. Hassan Ali Shafiee, Dr. Erfan Prohan, Dr. Massoud Seifi Page 103
    Background And Aim

    Simultaneous formation of third molar crown with second molar eruption may possibly cause to second molar impaction due to third molar bud intervention. A tooth impaction leads to numerous clinical problems for the patient and the present study assessed the effect of third molar size, axis angulation, developmental stage and its bud position with possibility of mandibular second molar impaction in patients with doubtful impaction of lower second molars.

    Materials and Methods

    In this descriptive-analytical study, 5420 records of 10-12 years old patients underwent orthodontic treatments in Tehran and Shahid Beheshti Dental Schools and private clinics were assessed and 38 patients (26 females and 12 males) were selected with possible impaction of lower second molars forming case group. 38 control patients with no prospective possibility for impaction of second molars were selected from the same centers and matched with the cases. The third molar axis angulation towards second molar, first molar and mandible base, mesiodistal width of wisdom teeth relative to second molar, Nolla developmental stage and third molar bud position regarding second molars were calculated and analyzed by student t, chi-square and mann-whitney U tests in both groups.

    Results

    The mean value of third molar angulation towards second molar, first molar and mandibular base were 24.16, 49.26 and 54.42 degrees in case group and 14.42, 39.39 and 45.0 degrees in control group respectively with significant differences (P<0.001 in three variables). The mean mesiodistal width of third molar relative to second molar was 0.9903 in case Group and 0.9695 in control Group with no significant differences. Nolla developmental stage and marginal ridge of third molar bud towards second molar showed no definite effect on second molar impaction.

    Conclusion

    The results suggest third molar angulation towards second molar, first molar and mandibular jaw base to be significantly higher in patients with possible mandibular second molar impaction than those without prospective possibility for second molar impaction. Although, no significant differences in mesiodistal width of third molar relative to second molars, developmental stage and marginal ridge of third molar bud regarding second molar were observed between the two groups.

  • Dr. Alireza Hadi, Dr. Abolfazl Saboury Page 112
    Background And Aim
    Patients’ levels of knowledge and expectations for treatment with dental implants have increased tremendously in recent years. Also treatment with dental implants has proven to be a predictable modality for replacing missing or failing teeth with various types of fixed or removable dental prosthesis. It was traditionally thought that the healing period of 3 to 6 months is necessary. Recent studies show high level of survival rates with immediate and early loading. The object of this study was to evaluate current evidence for evaluating recommended loading protocols for dental implants. Method & Materials: A comprehensive systematic review of the literature was conducted by using Pubmed and Science Direct by the end of September 2010. The selection of publications reporting on human clinical studies was based on predetermined inclusion criteria.
    Results
    One hundred thirty eight out of 971 papers were approved for inclusion criteria. 39 were discussing early loading. 40 were discussing immediate loading and 57 were discussing conventional loading and 7 were discussing fresh socket implant placements.
    Conclusion
    Existing literature supports loading of micro roughened implants in edentulous and partially edentulous maxilla and mandible between six and eight weeks subsequent to implant placement with fix or removable prosthesis, it’s also possible to load dental implants in mandible in less than one week after placement with fix and removable prosthesis. But current evidence does not support loading edentulous and partially edentulous maxilla in less than eight weeks and recommends conventional loading (after three months). Special consideration such as lack of primary stability, alveolar ridge augmentation, sinus floor elevation, presence of parafunction, compromised host status and dental complication should be considered as risk factors for immediate and early loading. In these situations conventional loading is recommended. Loading between two and six weeks are not recommended.
  • Dr. Abdol Rahman Showkatbakhsh, Dr. Abdol Reza Jamilian, Dr. Seyyed Hossein Mortazavi Page 134
    Background And Aim

    Premature contact of teeth in posterior crossbite may be associated with facial asymmetry.

    Aim

    To describe the surgical treatment of mandibular deviation associated with a marked facial asymmetry, and build up the two upper lateral incisors in place of the two upper central incisors Case Report: A 20 year-old boy with a unilateral posterior crossbite, noticeable facial asymmetry, and anterior crossbite is presented. He had a history of head injury in mixed dentition period. The upper central incisors were lost during trauma and the created space was replaced by the two upper lateral incisors. A removable appliance was used to correct the crossbite and it was followed by fixed appliances. Orthognathic surgery was done to complete the treatment. After that the two upper lateral incisors were built up and reshaped. Treatment resulted in a marked improvement in facial symmetry, elimination of the mandibular displacement and a stable occlusion.

    Conclusion

    A patient with mandibular deviation and marked facial asymmetry was successfully treated surgically and two upper lateral incisors were built up and reshaped in place of the two upper central incisors.